Cassiopeias väg till ridhäst

Publicerad 2016-01-05

20160104_161232.jpg

Igår tränade vi Estela, Cassi och Futura.

Estela var med som modförstärkare till sin dotter 🙂 och Cassi fick på sig vojlock med gjord. Det var inga problem med det. Estela får ganska livliga avkommor, men samtidigt himla coola. Futura accepterade ju sadeln direkt och kunde sadlas helt lös i boxen redan första gången.

Jag gör inget avancerat med Cassi utan det är mest att gå in i ridhuset, vilket hon gör med spetsade öron och raska steg. Därinne vill jag att hon är lugn och går med mig någorlunda koncentrerat. Hon är fortfarande lite omogen så jag tar det väldigt lugnt och ställer inga krav mer än att hon faktiskt ska lyssna på mig och att hon inte får rulla sig med något på ryggen.

Först ”jobbar” vi lite och sedan kan hon få rulla sig.

Futura ska lära sig att stå helt stilla vid uppsittningspallen. Det är guld värt. Vi är helt emot hästar som far iväg nästan innan man landat på ryggen. Då anser jag att de inte är klara för ridning.

Azora hade ridterapilektion och det gick mycket bra. Nu har hon greppat vad jag vill att hon ska göra så hon vandrade taktfast och stadigt runt, runt. Perfekt! Hon verkade själv njuta lika mycket som ryttaren och frustade nästan hela lektionen. Jag märker direkt när ryttaren börjar släppa på sina spänningar för då börjar Azora frusta och igår var det tydligen en avslappnande lektion för båda för det var ett konstant frustande. Från Azora alltså 😉

www.gustavsborg.com