Det har varit tungt, men jag tror att det vänder 🙂

Publicerad 2015-11-19

wpid-wp-1445253518129.jpeg

Azora är min snälla ridhäst. Hon tar hand om mig och jag känner mig trygg med henne. Men det har varit strul sedan en lång tid tillbaka. Uttrycket ”ingen hov, ingen häst” har jag verkligen fått erfara stämmer.

I somras hände något med henne, som gjorde henne mycket sjuk. Vi var inte säkra på vad det var, men hon var mycket dålig och jag trodde för ett tag att jag skulle mista henne.

Min första misstanke var knotten, som då var helt överdjäkliga. Men vi var ju inte säkra. Kunde hon ha ätit något, men varför blev då ingen annan i samma hage sjuk? Tankarna flög fram och tillbaka.

Efter ett tag hände något med ena hoven. Antagligen en hovböld som öppnade sig och en bit av trakten var helt av. Jämmer och elände.

För att göra en lång historia kort så fick jag gjort en mananalys. Jag vet inte helt säkert om jag tror på det, men läget kändes hopplöst och jag var beredd att gripa varje chans att få henne bättre.

Analysen visade förgiftning av knott. Jag hade inte berättat något om henne när jag skickade iväg manprovet. Kontentan av detta tar jag som att ett gott hästöga och att man kan sina hästar är lika mycket värt som analyser 😉 Dessutom tycker jag nog att det ordinerades lite för mycket medel. Fast det är en annan historia. Jag är väldigt tacksam för hjälpen och glad att jag kom på rätt spår.

Detta gjorde att jag blev återförsäljare av AME produkter. Azora blev nämligen raskt mycket piggare.

Nu går hela gänget på Biopromin (vitaminer/mineraler). Jag vill inte sälja något som jag inte själv provat och fått bra resultat med. Divina har lite körig mage och provar magkuren. Mycket intressant. Ytterligare två hästar startas på kuren nu i veckan.

Divina älskar sitt pulver. Hon slickar krubbar fullständigt ren och tigger om mera!

Jag återkommer med mer resultat om det kan fixa hennes mage.