Idag känner jag bara för att göra ingenting

Publicerad 2022-10-31

Det är inte ofta, men det händer att jag bara vill slöa en hel dag. Kan man tillåta sig det en vanlig måndag? Ja, det tycker jag.

Det finns så många måsten – kan vi inte busa till det lite och bara strunta i dem?

Idag har jag tittat på film på förmiddagen och nu fixat lite med hemsidan. Ja, jag vet det är ju jobb, men det känns inte så, dessutom är det sånt där jobb som aldrig blir gjort när det är mycket annat som måste göras. Meta-beskrivningar och SEO och lite annat, som kan kännas som ganska trist jobb.

Det är jämngrått ute och jag skulle behövt sol idag för att pigga upp mig.

Trädgårdsarbete

Igår var det rena sommarkänslan. Maken klippte gräset och jag kom på den smarta idén att låta honom klippa sönder alla kastanjeblad som nu blåst ner färdigt. Istället för 10 säckar blev det 3 säckar. Effektiva mikroorganismer åkte ner i säckarna vilket blir perfekt jordförbättring i mina odlingslådor om ett tag.

Trädgårdsarbete är kreativt och energigivande. Jag älskar att påta i jorden och odla. Just nu skördar jag mina saffranskrokus varje dag. Det kommer att bli till en bullsats. Jag har inte så många lökar, men det blir 3-5 blommor per lök. Väldigt vackra krokus.

Skulle det vara en idé att sätta sig med bokföring kanske? Ja, varför inte. Jag sorterade igår så det ligger i hyfsade högar. Jag tillhör den märkliga skara som gillar att bokföra.

Hästarna

Hästarna mår bra allihop. Estela har mugg på ett bakben och det har varit besvärligt. Det ser dock ut att läka nu och jag hoppas på det bästa. Mugg är en svampinfektion och det kan bli tråkiga sår och ruvor. Hon har inte tyckt om att bli tvättad med specialschampo eftersom det svider förstås, men jag försöker att tvätta bara när det är absolut nödvändigt.

Jag ska köpa torskleverolja och smörja med för det vet jag att jag använde för länge, länge sedan när en annan häst vi hade hade fått mugg.

Ikväll har vi Breathwork i stallet tillsammans med hästarna. Det är vår dotter, Alexandra, som håller kursen och det är så avslappnande och skönt och dessutom älskar hästarna det.

Måndagstips från coachen

Unna dig att bara slappa när lusten faller på att göra så. Eller dansa 🙂