Hingstarna på stall

Publicerad 2015-10-08

IMG_20150621_095042

I förrgår tog jag in hingstarna för att jobba lite med dem. Ute blåste halv storm och mörkret började falla. Jag fick helt plötsligt rycka ut som barnvakt och träningen ”ställdes in”. Jag kände inte för att plocka ut killarna i det rysliga vädret så de fick tillbringa natten i stallet. De verkade trivas alldeles förträffligt med detta.

Vi bestämde att de får vara uppstallade nu och det lustiga är att den 6 oktober ifjol tog vi in dem för vintern. Det är rätt mysigt faktiskt att ha dem i stallet. Det blir onekligen lite mer reda med träning och annat. Jag har dålig disciplin när de går på bete.

Vintersäsongen är på väg med stormsteg och det innebär att alla boxar måste tömmas, stallet tvättas och vissa boxar målas om. Det är obegripligt tungt att tömma boxar som är 16 kvadratmeter och som har en bädd på ca 30 cm. Tja, det innebär ca 15 skottkärror och minst 1 ton skit per box som ska skyfflas.

Jag använder inte högtryckstvätt utan skrubbar för hand. Har kommit fram till att det blir renare och jag slipper skotta upp tonvis med vatten. Det vattnet jag använder till väggarna blöter lagom upp den bädd som blir kvar.

Igår tömde jag en box, tvättade och målade den och idag har jag än så länge tömt en till. Nu blir det lite vila sedan ska jag tvätta och kanske måla. Det är så himla roligt när det blir fint.

Träningen med hingstarna går fint. Igår fick vi en superfin lugn galopp med Bailarino på lina. Vi försöker träna in ett kommando som ska funka även uppsuttet. Nu var galoppen lite som en westernhästs. Rullade fram, lågt huvud och det såg riktigt trevligt ut. Hellre så än att det blir explosion. Energi har grabben 🙂

Båda hingstarna har nu bett i munnen och det var inga problem. Vi rider inte på bett än, utan kör kapson eller repgrimma ett tag till.

www.gustavsborg.com