Hur går det med mina magiska pulver

Publicerad 2015-12-03

image

Estela tar en snooze efter frukosten.

Jag har gett de olika pulverkurerna ett par veckor.

Azora har blivit pigg som en lärka. Hennes hov ser nästan hel ut nu. Sakta men säkert växer trakten och det går att jämna till den allt mer och mer. Hon är ohalt och verkar må mycket bra. Det är förstås inte bara pulvrets förtjänst. Hovar växer långsamt, så detta har varit en process sedan i somras.

Tidigare var hon svullen i kroppen och såg verkligen fet ut. Jag kunde inte förstå varför. Ingen av våra hästar får något annat än hösilage och gräset har varit sparsamt länge. Men hon var som en spärrballong.

Hon hade även en liten svullnad under ögonen och det var precis som hela omsättningen gick på sparlåga.

Nu ser hon fin ut i kroppen och svullnaden under ögonen är borta. Där har pulvret hjälpt.

Så jag kan väl sammanfatta det hela med att jag är nöjd.

Bailarinos utveckling som ridhäst går framåt. Jag tänker snart rida honom på ring. Så, nu har jag sagt det ; -)

Jag blev så glad när jag läste att Anna Marcianik inte kommer att rida in några av sina hästar förrän i oktober det år de fyller 6. Jag följer henne på fb och hon har verkligen blivit den nya gurun inom häst.

Det visas den ena videon efter den andra med dressyr som bara gör mig bedrövad.

Det ska väl ändå vara för hästens bästa vi gör dessa ”moves”?