Nypotatis på gång

Publicerad 2016-01-02

20160102_122513.jpg

Titta se, vad som dyker upp i mina vitlökstunnor. Jag hade potatis där i somras och en gång potatis alltid potatis. Ska bli kul att se om det blir några knölar.

Det är bitande kallt i Skåneland. Jag var ute i stallet och verkade ett par hovar och det var underbart att komma in till en sprakande kamin, som maken fixat.

Azoras ”räliga” hovböldshov är helt återställd i trakten men hon har halva hovens höjd kvar innan lamellranden blir normal. Hon är helt ohalt och är back in business som terapihäst.

Aguila har länge haft en liten envis spricka precis mitt fram på ena framhoven. Jag hade fått bukt med den men så hade det gått någon dag över tiden, det blev kallt, marken frös och då kom den tillbaka. Skit 😠 Nu ska jag försöka vara duktig och raspa lite varje vecka.

På onsdag får vi besök av Linda, hovspecialist, och hon håller på med en ny utbildning som jag kan berätta mer om när jag förstått vad den går ut på. Det låter spännande i alla fall. Jag hoppas på några goda råd om verkningar dessutom.

www.gustavsborg.com