Tänk att man kan beta hästar nu

Publicerad 2016-02-22

img_20160222_181732.jpg

Gröna strån sticker upp överallt bland det torra, långa gräset. Men det är helt förfärligt blött överallt. Det måste väl ändå någon gång vara slut på vatten där uppe?

Idag fick jag en härlig känsla, trots allt, av att snart kan vi njuta av fikastunden i solen. Hittar man en lugn vrå så värmer solen skönt.

Jag läste en så bra beskrivning på Happy Horse Trainings fb om hur det är att rida in en unghäst. Det är som att bygga och flyga ett flygplan. Om man slarvar och en bit av en vinge saknas eller om motorn inte blir rätt hopsatt så kan planet inte lyfta.

Lika viktigt är det att förbereda unghästen för ridning. Låt det ta tid.

Jag tänker på så många hästar som rids in snabbt som tusan för de ska säljas. Har man tur funkar det,  men för det mesta blir det till att backa eller i värsta fall börja om helt. Många som köper inridna hästar från Spanien får ett tufft jobb. Trist att köpare inte är beredda att betala lite mer för svenskfödda, välhanterade hästar. Det blir billigare i längden tror jag.

Jag tycker också att det är märkligt att alla vill ha inridna hästar och missar allt det roliga umgänget med ett föl, som man sedan får följa genom livet och där man vet allt vad det varit med om.

www.gustavsborg.com