Vinterfrisering inledd

Publicerad 2015-11-04

wpid-20151103_192041.jpg

Det är dags att korta av våra stons svansar för att undvika ler-rastaflätor när regnet och geggan infinner sig. De har alla svans ner till marken för tillfället. Kanonbra flugvispar.Tänk om jag fick önska mig något? Då önskar jag att det fryser lite lätt innan det blivit blött och hästarna hunnit trampa stora djupa hål i marken. Om det sedan fryser är det stor risk för vrickningar och skador. Själv håller jag på att bryta benen av mig när jag vinglar omkring på de vassa topparna. Inte roligt alls. Nu är marken slät och fin och perfekt att frysa till 🙂 Så nu får väderleken välja, antingen 12 grader varmt och inget regn eller frost och lite snö.

Vi har satt igång Bailarino efter den lättjefulla sommaren. Det började mindre bra. Med facit i hand är det hur enkelt som helst att se vad som var fel, men just då var det förbryllande.

Vi delade på hingstarna i somras och det var väl mindre trevligt tyckte de. Men de såg ut som dalmatiners med små tuggade pälslösa fläckar och vi valde att göra så innan de skadade varandra. Trist, men det är bara att acceptera att de nu är två fullvuxna hingstar med alla hormoner på plats.

Bailarino var lite stressad och vi trodde det berodde på att han inte fick ut samma energi nu när han inte hade någon att slåss med. Så vi började jobba mer med honom med följd att han bara blev mer stressad, nafsade och var väldigt irriterad.

Nåväl, han är unghingst i värsta slyngelåldern och hade just mist sin hagkompis så vi trodde det var så det kunde bli. Men det var inte speciellt trevligt alls och min/mattes bebis var minsann ingen bebis längre. Betedde sig inte som en i alla fall.

Det blev dags för tandkontroll och DÅ visade det sig varför han varit så irriterad och stressad. Han hade vassa kanter och sår i kinderna. Inte något anmärkningsvärt, men tydligen är han väldigt känslig. Andra hästar hade kanske inte visat något alls.

Han blev som en omvänd hand när tänderna blev mjuka och fina i kanterna och nu har jag fått tillbaka min bebis. Snäll och fin. Ridningen går framåt igen och vi har stort hopp.

Så tänk på tänderna om din häst blir annorlunda att hantera. Vi har aldrig stött på problemet tidigare men nu vet jag lite mer. Man lär så länge man lever. Vilket väl är tur? Tänk så enkelt det vore om de bara kunde berätta med ord vad som är tokigt. Det blir en ryslig massa gissande och ibland tar det tid innan man gissat rätt.

wpid-20151103_183953.jpg