Året runt på Gustavsborg

Format
Danskband/flex

ISBN
9789163711008

Språk
Svenska

Antal sidor
100

Utgivningsdatum
2012-08-01

Förlag
Gustavsborgs gård

Året runt på Gustavsborg

Året runt på Gustavsborg är en vacker bok fylld med foton från gårdsmiljön samt ett 30-tal goda recept. En bok att bara bläddra i eller att inspireras av i köket.

Ann-Britt skriver att idén till denna bok fick hon av kursdeltagarna som ville ha recept på goda maträtter och kakor. Resultatet blev denna inspirationsbok som följer årets skiftningar på gården och där Ann-Britt delar med sig av recept från kurser och vinprovningar.

Man måste våga leva sina drömmar. Ann-Britt och Kenneth gav upp sina lysande karriärer i Stockholm för att återvända till Skåne, där de båda har sitt ursprung, och starta uppfödning av PRE-hästar samt kursverksamhet för människor, hästar och hundar.

Ann-Britt berättar om livet på landet och vi får följa vad som händer på gården under de olika årstiderna. Recepten följer också årstiderna och baseras på de råvaror som finns just den säsongen.

Utdrag ur texten:
När det gäller ingredienser
Ekologiskt och närodlat har blivit lite av ett mantra idag och även jag tänker på detta när jag handlar. Djurens välfärd betyder mycket för mig. Helst skulle jag vilja ha egna höns, några lamm och en liten gris, men problemet är bara att jag troligen aldrig skulle kunna äta upp vare sig kycklingarna, lilla Bä eller Nasse, som jag gått och klappat på i flera månader.

Kryddning
Använd ditt doftsinne när du kryddar. Om en krydda doftar gott så smakar den säkert gott. Krydda mycket och våga testa!

Författare
Ann-Britt Bolinder

Danskband/flex, svenska

225 kr

Fler böcker i butiken