Estela blev upphöjd till skolhäst på ST-kursen

Publicerad 2016-03-12

20160311_115110.jpg

Ilse frågade om vi hade en häst att hyra ut på ST-kursen och valet föll på Estela. Hon har vilat över vintern, men jag vet ju att hon alltid levererar. På sistone har jag mest tränat henne inför uppgiften som terapihäst.

Jag märkte genast att Estela gillade Ilse och det var ju en bra början. På förmiddagen jobbade de med markarbete och försökte hitta varandra. Det gick så bra att Ilse bestämde att eftermiddagens lektion fick bli från ryggen. Modigt att låna en häst man inte alls känner och gå på kurs.

Estela skrittade på och det gick allt bättre. Och gissa om mattes hjärta svämmade över när jag hör instruktören säga ”tänk att få låna en skolhäst, som en helt okänd ryttare kan sätta sig på och uppleva hur det känns att styra och samla hästen med andningen”.  Men lilla Stellisgumman då <3

Instruktören kände inte heller Estela, eller visste vilken nivå hon låg på, utan gick på vad hon såg. Och det var faktiskt så det var. Ilse kunde be om lite samling bara genom att ändra sin andning, komma till full halt eller halvhalt osv. Tyglarna hängde helt lösa och långa.

Jag använder ofta andningen när jag longerar. Det är en härlig känsla när det fungerar. Så något rätt gör vi tydligen när vi gör något, även om det blir lite för långt mellan gångerna.

Jag bara önskar att denna eviga och blöta vinter ska ta slut så min energi återvänder med full kraft. Nog har det varit tungt? Många säger som jag. Lite utpumpad är man allt.

20160311_162139.jpg

20160311_180227.jpg

Lucie Klaassen var instruktör, tredje kvinna från höger och Lis, alldeles tätt bredvid, hade hyrt in sig hos oss och arrangerat kursen. Lucie är mycket pedagogisk och trevlig.

I april kommer de tillbaka med Anouk Wienia som instruktör och jag kan varmt rekommendera konceptet. I mina ögon väldigt likt AR, som AR var från början.

www.gustavsborg.com

https://www.facebook.com/Gustavsborg-PRE-107676322606502/?fref=ts