Tusen tack alla ni snälla som tänker på oss!

Publicerad 2016-01-17

img_20160117_144735.jpg

Stort tack för alla snälla kommentarer och varma tankar. Det piggar upp och jag hoppas universum känner av den goda energin och skickar vidare till Azora.

Efter en rätt så tuff helg sitter jag nu nyduschad, med händerna insmorda i olivolja (i plasthandskar så jag kan fippla på datorn) och avnjuter en kaffe med avec. Känner att jag är värd det. Maken har fått samma drycker, dock inga händer insmorda i olivolja 🙂

Ja, vi kan inte klaga trots att vi är trötta. Vi trodde ju båda två att vi skulle stå med nödslaktbilen här igår så vi kan ta allt hårt arbete med ett leende.

Vi hackar gärna is, kör ut hundratals liter varmvatten och fyller baljorna, packar mängder med höpåsar och ger dem mat ett par gånger per dag. Mockar och fixar. Det känns liksom rätt lätt jämfört med vad vi väntade oss.

Azora är mycket bättre. Hon står med det onda benet fram och lägger full vikt på det när hon äter. Hon är halt när jag flyttar henne i boxen, men om det är en muskel högt upp så gör det förstås ont när hon ska lyfta benet.

Hon är svullen en bit nedanför manken och vill ogärna att jag rör henne där. Om jag visar att jag ska vara försiktig får jag ta på henne. Då tycker hon det är skönt och kliar tillbaka på mig.

Aguila höll henne sällskap igår och idag fick Futura den äran. Ära sa hon, det var det dummaste ni kunde komma på. Stå inne i detta fina väder? OK, det blir inte hon som håller sällskap imorgon alltså 😉

Vi flyttade in Ninfa i hingstavdelningen i fredags och det var precis som allt blev lugnare. Man kunde ju tro att ett sto skulle liva upp dem, men det här är deras mamma så grabbarna blev glada. I och för sig stod de så hela förra vintern, det är ju inget nytt. Fast det var i somras som de båda kom på att de faktiskt är hingstar, nu 6 och 7 år gamla 🙂

Skönt att det funkar för då kan vi stänga dörren ut till yttre vinkeldelen. Det gör att stallet håller en behaglig värme på ca 4 grader och lite  över. Det ska mycket till innan temperaturen går under 4 grader. Ingen risk för söderfrysta vattenledningar.

img_20160117_171126.jpg

http://www.gustavsborg.com/default.asp?pid=50&sub=27

www.gustavsborg.com